28
apr

Održano drugo okupljanje PFLAG grupe

U prostorijama Labrisa održan drugi susret PFLAG grupe koji je okupio roditelje, sestre i prijatelje lezbejki i gejeva koji su aktivno posvećeni unapređenju položaja i društvenog prihvatanja njihovih bližnjih

Drugom okupljanju PFLAG grupe prisustvovali su roditelji, članovi porodica, prijatelji, aktivistikinje i LBT žene. Okupljanje je tematski bilo usmereno ka istoriji delovanja organizacije PFLAG u svetu i medijskoj kampanji koju je Labris pokrenuo.

Nakon projekcije video materijala o istoriji PFLAG pokreta u svetu otvorena je diskusija o iskustvima okupljanja PFLAG grupa u regionu kao i o izazovima sa kojima mogu da se susretnu roditelji, članovi porodica i prijatelji u Srbiji.

Učesnice su razmenile svoja iskustva o procesima autovanja članova porodica i prijatelja, kao i šta je njima bilo potrebno u tim trenucima kako bi zajedno sa svojim ćerkama, sestrama, lakše prošle kroz ceo proces.

Okupljanje PFLAG grupe ima za cilj pružanje podrške roditeljima, članovima porodica i prijateljima, kao i LGBT osobama, kako bi se osnažile za zalaganje za LGBT ljudska prava.

us aid isc
Ova publikacija/brošura/veb-sajt nastala je uz finansijsku pomoć Američke agencije za medjunarodni razvoj (USAID) preko Instituta za održive zajednice (ISC).
Izneti stavovi predstavljaju isključivo stavove autora i nužno ne predstavljaju stavove ISC-a, USAID-a ili Vlade SAD-a.